Základní škola

Koruna planety pokořena

21. ročník výstupu po novohrádeckých schodech        
Ve dnech 23. a 24. května se na základní škole Nový Hradec Králové uskutečnil již 21. ročník netradičních výstupů po schodech na nejvyšší vrcholy naší planety. Po zdolání všech osmitisícových vrcholů jsme pokořili i všech sedm hor Koruny planety. Letos jsme stoupali na nejvyšší horu Austrálie a Oceánie Puncak Jaya do výšky 4.884 m n. m. 
Výstupu po novohrádeckých schodech se zúčastnilo 55 horolezců nejen z II. stupně, ale i bývalí žáci a rodiče našich žáků a 45 šerpů, kteří se o „schodolezce“ starali a podporovali je v jejich snažení. Na žáky I. stupně čekala nejvyšší hora Rychlebských hor – Smrk – 1226 m n. m. V pátečních podvečerních hodinách si všichni poslechli krásný koncert našeho flétnového sboru pořádaného v rámci Noci kostelů v novohradeckém kostele Svatého Antonína. Večerní opékání buřtů a diskotéka zakončila rušný páteční den a pak jsme společně přespali v základním táboře – ve škole. 
Všem patří poděkování za velký sportovní výkon, vzájemnou pomoc a spolupráci a vytvoření přátelské atmosféry, která velmi pozitivně na všechny účastníky působila.
Od příštího roku budeme „sestupovat“ do největších hlubin jednotlivých moří a oceánů. Na pokoření největší hloubky 10.994 m v Mariánském příkopu budou muset účastníci „sestoupit“ 1 000 krát po školních schodech.  
Za finanční a materiální podporu děkujeme Klubu rodičů školy, Magistrátu města Hradce Králové a firmám Axant reality, a.s. a Kvart-Jasanský.

Vedení základní školy