Základní škola

Listování

Listování je zvláštní druh scénického čtení, který velice poutavou formou předkládá divákům zcela nový zážitek z četby. Svým pojetím si klade za cíl posluchače knihou oslovit a obzvláště u žáků a studentů probudit zájem o čtení a sebevzdělávání. 

 

Úžasný projekt Listování přivezli do naší školy Lukáš Hejlík, Lenka Janíková a Alan Novotný.

Pro 1.stupeň zahráli a přečetli knihu Bertík a Čmuchadlo, které se zabývá malým Bertíkem, kterému se rozvedli rodiče a on se s tím nechce smířit. V lese potká tajemného tvora - mluvící zvíře Čmuchadlo, které dokáže zlepšit jeho pohled na svět... Díky čmuchadlu Bertík pochopí, že vztahy mezi lidmi nejsou tak jednoduché, jak by si přál, a že to, co je důležité, pořád má.

 

Pro 2. stupeň byla připravena knížka Život k užrání. Benjamin, pro všechny krátce Ben, žije s matkou na předměstí Paříže, chodí na sedmiletý gympl a je v pohodě. Jen ostatní jsou trochu nervózní... Ben váží o dvacet kilo víc, než by měl.

Mikäel Ollivier na deka přesně vyvážil román o francouzském "metráčkovi" současného světa, kde děti mohou mít všechno, co chtějí, a přitom jim často chybí to nejdůležitější. Knížka o hladu, pubertě, první lásce a snech.

 


Děti se smály, reagovali na herce. Děkujeme za pěkný zážitek.